Το μιούζικαλ "Tommy" των The Who επιστρέφει στο Broadway

Ντεμπούτο τον ερχόμενο Μάρτιο

BREAKING
 

Ντεμπούτο τον ερχόμενο Μάρτιο

Του Ηλία Σελιμά

Το μιούζικαλ Tommy των Who θα επιστρέψει στο Broadway το 2024, με τον Des McAnuff, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Tony για την αρχική παραγωγή του 1993, να σκηνοθετεί και πάλι, μετά από μια οκτώ εβδομάδων, sold out παράσταση στο Σικάγο.

Η νέα παραγωγή, που θα κάνει ντεμπούτο τον Μάρτιο του 2024 στο Nederlander Theatre, ανακοινώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2023, ενώ εισιτήρια διατίθενται ήδη για τους κατόχους καρτών American Express έως τις 2 Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι αρχικά η επιστροφή της παράστασης είχε προγραμματιστεί για το 2021, αλλά τελικά καθυστέρησε για χρόνια, λόγω της πανδημίας).

Το μιούζικαλ του 1993, βασισμένο στη ροκ όπερα των The Who του 1969, είχε μουσική και στίχους του Pete Townshend και λιμπρέτο των Pete Townshend και McAnuff. Ήταν υποψήφιο για 10 βραβεία Tony, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου μιούζικαλ, κερδίζοντας πέντε βραβεία. Ο McAnuff κέρδισε για την καλύτερη σκηνοθεσία μιούζικαλ- ο Townshend κέρδισε το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής.

"Η νέα μας παραγωγή του Tommy θα είναι μια επανεφεύρεση που στοχεύει άμεσα στο σήμερα", δήλωσε ο McAnuff το 2019. "Το Tommy συνδυάζει τον μύθο και το θέαμα με έναν τρόπο που πραγματικά απογειώνει. Το βασικό ερώτημα για κάθε μιούζικαλ είναι 'Τραγουδάει η συγκεκριμένη ιστορία;' και σίγουρα αυτό το μιούζικαλ τραγουδάει".

Η νέα παραγωγή παίχτηκε στο Σικάγο το καλοκαίρι και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Η εφημερίδα Chicago Sun-Times την αποκάλεσε "ένα εκθαμβωτικό, παλλόμενο τρενάκι του λούνα παρκ μιας παράστασης που κατακλύζει τις αισθήσεις" και η Chicago Tribune έγραψε: "Εξαιρετικό! Μια πραγματικά έτοιμη για την πρώτη στιγμή εκπληκτική παράσταση!" Όλη η δημιουργική ομάδα θα συνεχίσει με την παραγωγή του Broadway. Το καστ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ενώ ο Townshend μίλησε στο κοινό μετά την παράσταση στο Σικάγο.

Στις 14 Οκτωβρίου 2019, ο Townshend έκανε μια εμφάνιση επί σκηνής στο La Jolla Playhouse στο La Jolla της Καλιφόρνια, σε μια μόνο για μία βραδιά σκηνοθετημένη συναυλία του μιούζικαλ. Το μιούζικαλ Tommy έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Playhouse το 1992. Η ειδική εκδήλωση περιελάμβανε επίσης εμφανίσεις από μέλη του αρχικού καστ του Broadway.

BREAKING MUSIC